‘Liefde voelt zich overal thuis’

Schrijven over de liefde. Er is al veel geschreven over de liefde. En toch kan ik het niet laten er over te schrijven. Het woord ‘liefde’ valt iedere dag wel een keer. Wat bedoelen we daar nou eigenlijk mee?

Alles is in beweging. Dat wat leeft, alle energie staat in relatie met elkaar.

‘Liefde voelt zich over thuis’. Waar je ook ter wereld bent, de liefde is altijd bij jou. Laat de liefde er zijn, probeer het niet vast te houden. Als je echte liefde kunt voelen, zal het je leven voor altijd veranderen. Er is niets krachtiger dan liefde. Ga niet vergelijken. Met niemand, of met dat wat was, of met dat wat zal moeten zijn. Vergelijken zorgt voor angst. Ga uit van jouw eigen liefde en kracht.

Geef je er aan over. Overgave is een kracht! Blijf niet wachten. Wachten is geen voelen, wachten is een mentale staat van zijn. Wachten zorgt ervoor dat je of in het verleden bent of in de toekomst. De liefde is er nu. Iets ervaren of voelen wat goed is, is zelden doen wat vertrouwd is. De waarheid is er altijd vanuit liefde, niet door jezelf weg te geven vanuit angst. Echte liefde is onaantastbaar. Wanneer er liefde is, is er geen tijd.

Wat als je de liefde even niet voelen kan? Niet vluchten. Wees dan stil, kijk het aan. Wat gebeurt in jou? Wanneer je dit kunt doorbreken zal er eenheid zijn.

Ga vervolgens altijd uit van jouw eigen gevoel, jouw innerlijke stem, jouw weten. Laat je niet beïnvloeden of afleiden door degene die hard schreeuwen en niet willen dat je ten onrechte hun wereld verlaat.

Angst is stressvol. Liefde is dat niet. Neem je beslissingen uit angst of uit liefde? Een beslissing uit liefde zal geen stress geven, maar kracht!

Kan er iets mis gaan als je trouw bent aan jezelf? Aan dat wat je diep van binnen voelt? Onderdruk jezelf niet. Dan zal er nooit iemand macht over jou hebben. Kies voor liefde voor jezelf. De liefde verspreidt liefde, angst verspreidt angst.

Een (ge)liefde missen.


Een mist van intens verdriet wanneer je een geliefde mist.

Tranen niet inhouden, uit angst dat er geen einde aan komt. Laat de tranen stromen, dan zal de liefde bij jou komen. Wat of wie kan jou troosten? Kan er voor jou zijn? Wees lief en mild voor jezelf. Zorg voor jezelf zoals je voor een pasgeboren baby zorgt. 

Een liefde die stopt.


Laat een ander je niet vragen om anders te doen. Of je anders te voelen. Iemand die jou wil veranderen, wil niet dat je bent wie je bent. Kan jou niet volledig accepteren zoals je bent. Diegene wil jou alleen zolang het voor hem of haar iets oplevert of er iets voor terugkrijgt. Dat is geen liefde. Laat elkaar los in liefde. Wat heb je van elkaar mogen leren? Wat wilde de ander jou laten zien? Ook al was het misschien pijnlijk.

In liefde

Wees er voor elkaar
Sta naast elkaar
Neem geen bezit van elkaar
Laat zijn elkaar
Omarm elkaar
Luister naar elkaar
Respecteer elkaar
Neem tijd voor elkaar
Wees bij elkaar
Geef je niet weg aan elkaar
Geniet van elkaar
Zie elkaar
Wees lief voor elkaar
Spiegel elkaar
Lach en huil met elkaar
Wees stil met elkaar
Begeef je tot elkaar
Dans met elkaar
Vertrouw op elkaar
Groei met elkaar
Verbind met elkaar

Kies voor liefde, dichtbij jezelf, je jezelf bent.

Ik ben..in liefde. 

Auteur © Suzanne Veenendaal