Blog

‘Liefde voelt zich overal thuis’


Schrijven over de liefde. Er is al veel geschreven over de liefde. En toch kan ik het niet laten er over te schrijven. Het woord ‘liefde’ valt iedere dag wel een keer. Wat bedoelen we daar nou eigenlijk mee?

Alles is in beweging. Dat wat leeft, alle energie staat in relatie met elkaar.

‘Liefde voelt zich over thuis’. Waar je ook ter wereld bent, de liefde is altijd bij jou. Laat de liefde er zijn, probeer het niet vast te houden. Als je echte liefde kunt voelen, zal het jouw leven voor altijd veranderen. Er is niets krachtiger dan liefde. Ga niet vergelijken. Met niemand, of met dat wat was, of met dat wat zal moeten zijn. Vergelijken zorgt voor angst. Ga uit van jouw eigen liefde en kracht.

In gesprek met ChatGPT of Dr. Rossie


ChatGPT, AI in de psychologie of coaching praktijk. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik hier al iets mee doe. Gebruik je ChatGPT voor jouw website? Of: “Jij schrijft toch gedichten?” “Heb je deze echt helemaal zelf geschreven?”

Wat is echt? En hoe weet je of iets nog echt is? Ik zou zelf zeggen dat ik gewoon mijn gevoel volg. Het onderscheid tussen echt en onecht is bijna niet meer te maken. Mijn psychologiedocent zei ooit tijdens onze eerste les: “Blijf altijd kritisch kijken en nadenken over wat je hoort en ziet.” Is het echt waar? Blijf onderzoeken en vragen stellen. Dat vertel ik ook aan mijn kinderen als ze op Snapchat ‘praten’ met MY AI. Ik hoor ze meestal hard lachen. Ze nemen het niet heel serieus. En gelukkig heeft Google geen gevoel. Ik hoor mensen de telefoon in schreeuwen.

Gastschrijver innovatief ondernemen met de ‘vernieuwde zakelijkheid’


Suzanne Veenendaal
Consultancy, coach, begeleiding, vertrouwenspersoon en advies.

Innovatief ondernemen met de vernieuwde zakelijkheid.

We lijden onder de tijd. Wanneer we tijd en ruimte loslaten, kunnen we echt de leiding nemen en tot nieuwe inzichten komen.  Het gaat om de combinatie. Niet dit wel en dat niet. Combineer diverse talenten vanuit hun eigen kracht en hart. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. Niet iets ouds willen veranderen naar iets nieuws uit angst. Dat kan nooit nieuw zijn. Niet denken maar doen. Geen woorden maar daden. Wat is er nu nodig in dit moment? Niet gisteren of morgen, maar nu handelen. Het gaat om die ene beslissing in deze ene minuut.